Verkiezing Groene Pluim 2024

07 Januari 2024

Verkiezing Groene Pluim 2024

Met de Groene Pluim zet Groen Tielt initiatieven, personen of bedrijven uit de buurt in de kijker. Zo willen we hen bedanken voor hun werking en hen aanmoedigen om verder te doen.  Om in aanmerking te komen draag je op een sociale en/of ecologische manier bij aan het verbeteren van onze samenleving.

Het bestuur van Groen Tielt selecteerde 6 kandidaten die in aanmerking komen om de Groene Pluim 2024 te winnen.

Ook jij kan mee bepalen wie wint. Maak hieronder kennis met de 6 kandidaten en stem onderaan de pagina op uw favoriete kandidaat.

De kandidaten
  • AZ Kabel: verwerkt koper-en kabelafval. Lees meer.
  • De Aardappelhoeve: legt zich op een duurzame manier toe op het telen, bewaren en verpakken van tafelaardappelen. Lees meer.
  • Basisschool "De Springplank": vormde in 2023 zijn speelplaats om tot een milieuvriendelijke klimaatspeelplaats en zet in op ecologisch verantwoord gedrag. Lees meer.
  • Ekopak: werkt rond waterbesparing en waterrecyclage bij bedrijven. Lees meer.
  • Het Elsthof: dit familielandbouwbedrijf werkt zo ecologisch mogelijk en verkoopt producten via de korte keten. Lees meer.
  • WOP! Bokaal: is een burgerinitiatief dat een verpakkingsarme winkel heeft opgestart. Lees meer.
Praktisch

Via onderstaande knop kunt u stemmen op uw favoriete kandidaat. Per geldig e-mailadres kunt u 1 stem uitbrengen. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door het bestuur van Groen Tielt. Het stemmen is momenteel afgesloten.

De winnaar van de Groene Pluim wordt bekendgemaakt op dinsdagavond 30 januari 2024 tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Tielt (in De Traagheid, Krommewalstraat 6, 8700 Tielt).