Ploegvoorstelling Groen Tielt

31 Augustus 2018

Ploegvoorstelling Groen Tielt

Op 14 oktober trekt Groen Tielt met een vernieuwde lijst naar de Tieltse kiezers. Geen volledige lijst (maximaal 27 kandidaten) want Groen koos naar eigen zeggen voor kwaliteit boven kwantiteit. Het team van 14 mensen bestaat uit een mix van verschillende leeftijden, geaardheid, met of zonder kinderen/kleinkinderen, alleenstaanden, uit een samengesteld gezin, enz. Deze diverse en dynamische ploeg ziet alvast veel mogelijkheden, om met de slagzin ‘#hetkananders’ het verschil te maken in de Europastad.

Op het volledige programma is het nog enkele weken wachten maar de krachtlijnen liggen wel vast. Groen wil van Tielt weer een gezellig, leefbaar én bruisend stadje maken. Dit willen ze doen met aandacht voor alle inwoners: Schuiferskapellenaren, Aarselenaren, Kanegemnaren én nieuwkomers van waar ter wereld dan ook. Het groene gedachtengoed blijft uiteraard één van de speerpunten, maar het programma is gevarieerder dan dat: Groen heeft plannen voor een leefbaar en gezond Tielt, met projecten op de juiste schaal voor een kleine stad als Tielt op het vlak van verkeersveiligheid, betaalbaar wonen, het aanzwengelen van de economie en méér groen.

“We zijn heel tevreden dat we met deze 14-koppige ploeg aan de start kunnen komen”, zegt An Vanden Bussche, lijsttrekker van Groen Tielt. “Groen heeft overal in Vlaanderen de wind in de zeilen, en net zoals onze voorzitter Meyrem Almaci geloven we dan ook in een groene zondag op 14 oktober 2018. Ja, ook in Tielt zal Groen er op vooruit gaan”.

De reden is heel eenvoudig. Mensen hebben deze zomer aan den lijve kunnen ondervinden dat klimaatverandering niet ver weg is. Nee, het is hier en nu. Hitte en droogte veroorzaken economische schade. Eerst en vooral in de landbouw, maar ook elders. Thema’s die de mensen nu bezig houden – klimaat, mobiliteit, gezonde lucht, afval – dat zijn ook altijd al de thema’s van Groen geweest.

Daarnaast hebben de mensen in Tielt genoeg van de politieke spelletjes die gespeeld worden binnen het stadsbestuur. De laatste twee jaar geraakten burgemeester en schepenen het nergens meer over eens. De verdeeldheid is groot binnen het stadsbestuur, en dat brengt Tielt tot stilstand. Groen wil een positief verhaal brengen.

Groen doet op een eerlijke en bescheiden manier aan politiek. Maar toch gaat Groen met ambitie naar de verkiezingen: innovatie brengen in het lokaal beleid, én de andere partijen eraan herinneren dat élke beleidskeuze het algemeen belang moet dienen, voor alle inwoners van Tielt, voor dieren en natuur.

De lijst van Groen is samengesteld uit 7 vrouwen en 7 mannen. Lut Dornez duwt de lijst. Als ouderdomsdeken heeft zij de meeste ervaring in de Tieltse politiek en deze wil ze doorgeven aan de volgende generatie. Lut is echter zelf nog niet uitgeteld. Zo komt zij eveneens op voor Groen in de provincie (plaats 13).

Groen Tielt stelt graag zijn 14 kandidaten aan u voor:

 1. An Vanden Bussche

  Geboren in Torhout, Tieltenaar sinds 2003.
  Ambtenaar bij de dienst milieuvergunningen van de Vlaamse overheid, en ze neemt daarvoor dagelijks de trein naar Gent. Voorbije anderhalf jaar lid van de OCMW-raad in Tielt.
  Mama van Gentil Ciers (16) en Julot Ciers (14).

 2. Filip De Bruyne

  Directeur Financiën en ICT voor de Vlaamse Onderwijsraad. Pendelt met de trein naar Brussel. Actief in muziekvereniging ‘Vermaak Na Arbeid’ als saxofonist en leerling in de academie voor muziek en woord. Papa van Lotte (1).

 3. Tineke Meersman

  Verpleegkundige uit Schuiferskapelle die in het psychiatrisch centrum in Beernem werkt. Mama van Rémi (2) en Emiel (5). Sterk begaan met dierenwelzijn, en zo lag zij ook aan de basis van het zwerfkatten project in Tielt.

 4. Erwin Vermote

  Beroepsleven achter de rug in de sectoren automobiel, sport en reizen. Vandaag ontdekkingsreiziger met de mobilhome. Gekend in Tielt als medeoprichter van Volleybalclub Tielt en oud-voorzitter van de Sportraad. Door zijn vele reizen met de mobilhome in Europa én daarbuiten ontdekt hij heel wat nieuwe tendensen en oplossingen voor uitdagingen als afvalbeheersing, energie en mobiliteit.

 5. Femke Vanhecke

  Lector bewegingsopvoeding bij Vives hogeschool Tielt. Actief bij dansvereniging Euterpe. Mama van 3 kinderen en 3 pluskinderen.

 6. Jason Bouti

  21 jaar, en de jongste op de lijst. Hij is student verpleegkunde en speelt floorball bij Fireballs Tielt.

 7. Marieke Bourez

  Creatieve duizendpoot en beroepshalve bezig met het onderhoud van ecologische zwemvijvers. Mama van drie kinderen.

 8. Nico Moyaert

  Werkt in tuinaanleg, en is daarnaast ook imker in Aarsele. Actief bij mountainbikeclub De Tegenterters.

 9. Melissa Verkest

  Alleenstaande mama van drie kinderen en studente HBO5 Maatschappelijk werk. Ze zet zich ook in voor het fonds ‘HIV Ontrafelen’ van de Universiteit Gent.

 10. Oele Demeulemeester

  Communicatieverantwoordelijke bij het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Pendelt met de trein naar Brussel. Actief bij turnkring Atlas als lesgever en hoofdcoördinator. Lid van de Tieltse sportraad. Bestuurslid van tennisclub Watewy.

 11. Ilse Leyn

  Leerkracht zedenleer in Brugge en Ieper, en pendelt daarvoor elke dag met de trein.

 12. Jos Depuydt

  Afkomstig uit Ieper, en na ruim 10 jaar in Tielt woont hij nu in Aarsele. Arbeider bij Vulkoprin. Papa van Bas (6) en twee pluskinderen Noor (17) en Bram (15).

 13. Stefaan De Clercq

  Een vertrouwd gezicht binnen Groen. Ecologisch ondernemer en ex-concessiehouder van Foyer De Scene in CC Gildhof. Vader van vier tieners.

 14. Lut Dornez

  Ouderdomsdeken van Groen Tielt, en mede-oprichter van Agalev Tielt in 1988. Oud raadslid in de OCMW- en gemeenteraad. Vrijwilliger als begeleider voor slechtzienden en als rolstoelbegeleider voor WZC Sint Andries. Tijdens schoolvakanties mee verantwoordelijk voor moestuin en dierenverzorging in het Reuzenhuis. Mama van Marleen en Jeroen Billiet.