Tineke Meersman

Tineke Meersman

contactpersoon Schuiferskapelle

Ik heb nooit de intentie gehad om actief deel te nemen aan politiek, ik dacht: dat is niets voor mij! Ik had wel altijd al een verbondenheid gevoeld met Groen en kon mij vinden in de thema’s waar ze voor staan. Het voelde vooral juist met hoe ik zelf ben en opgroeide.

Ik was dan ook al reeds enkele jaren lid van Groen toen ik 7 jaar geleden van Melle naar Tielt verhuisde. Iets later kwam ik in contact met de andere leden van Groen Tielt en het klikte meteen! De huiselijke sfeer binnen de groep, ieder mag zichzelf zijn, de gedachtegang, alles klopte voor mij! Dus ik dacht, ik zet mij ineens ook in!

"Onrecht naar dieren toe komt heel hard binnen bij mij"

 

 

 

 

Dieren hebben mij altijd na aan het hart gelegen. Onrecht naar dieren toe komt heel hard binnen bij mij. Ik wou er graag binnen Groen dan ook iets voor betekenen. Het kattensterilisatie project volgde al snel.

Echter de massa’s e-mails, berichtjes, telefoontjes en bezoeken die ik kreeg na het initiatief maakten mij duidelijk hoe erg het gesteld is met de dieren. Het deed pijn om te horen en te lezen hoe sommige dieren behandeld, of eerder mishandeld werden. Kokend water over gieten, aanvallen met een spade of mes, … en nog vele verhalen zijn tot bij mij gekomen …

Dit wil ik niet in ons Tielt! Ik wil mij dan ook graag inzetten om een beter dierenwelzijn te creëren binnen Tielt.

 

Visitekaartje:

  • 30 jaar
  • Getrouwd met Andy
  • Mama van Emiel (5) en Rémi (2)
  • Woont 7 jaar in Schuiferskapelle
  • Werkt als verpleegkundige in het psychiatrisch ziekenhuis in Beernem
  • Hobby’s: wandelen en fietsen, de natuur verkennen, allerhande handwerken