Groen Tielt wil uw mening horen

08 Maart 2019

Groen Tielt wil uw mening horen

Groen Tielt richt vier werkgroepen op waar groene beleidsinitiatieven voorbereid worden. Alle inwoners van Tielt, Aarsele, Schuiferskapelle en Kanegem zijn welkom om ideeën uit te wisselen op de vergaderingen van deze werkgroepen.

Met de ondertekening van het bestuursakkoord op 26 februari 2019 hebben meerderheidspartijen CD&V, Iedereen Tielt en Groen de beleidsintenties voor de komende jaren voorgesteld. De komende maanden gaat de bestuursploeg aan de slag om een meerjarenplan op te stellen waarin deze intenties vertaald worden naar concrete beleidsacties.

Voor Groen Tielt komt het er nu op aan om de groene initiatieven in het bestuursakkoord verder vorm te geven tot dossiers en projecten die gedragen worden door de inwoners van Tielt. Daarom zal Groen Tielt in de komende weken haar vier werkgroepen terug activeren.

"Het doel is om elkaar te inspireren"

Op de vergaderingen van deze werkgroepen gaan leden van Groen in dialoog met geïnteresseerde en geëngageerde burgers. “Het doel is om elkaar te inspireren”, verklaart Filip De Bruyne, voorzitter van Groen Tielt. “We kunnen niet op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in (Groot-)Tielt. Bovendien kunnen burgers met een frisse kijk ook nieuwe ideeën aanbrengen over hoe beleidsdoelstellingen kunnen gerealiseerd worden”.

In de werkgroepen worden concrete projecten en dossiers voorbereid, die vervolgens besproken worden op de maandelijkse Algemene Vergadering van Groen Tielt. An Vanden Bussche brengt de voldragen dossiers op de gemeenteraad, of bespreekt ze verder met de bevoegde schepen.

Groen Tielt heeft vier werkgroepen:

  • méér groen
  • socio-cultureel
  • mobiliteit en lokale economie
  • vrije tijd en evenementen.

Alle inwoners van Tielt, Schuiferskapelle, Kanegem en Aarsele zijn welkom op de vergaderingen van deze werkgroepen. Filip De Bruyne: “Wie geïnteresseerd is om zijn stem te laten horen in één van deze werkgroepen, kan ons steeds contacteren via mail of telefoon”.

[email protected]
0479 62 39 65

contactformulier