KW De Weekbode 18/05/2018: Opvallende nieuwkomer staat tweede bij Groen

18 Mei 2018

KW De Weekbode 18/05/2018: Opvallende nieuwkomer staat tweede bij Groen

Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat An Vanden Bussche de Groenlijst zal trekken, is nu ook de invulling van de tweede plaats bekend: niet Erwin Vermote maar Filip De Bruyne zal die innemen. Filip is nagelnieuw in de politiek, maar wil er wel volop voor gaan.

Filip De Bruyne (37), een volbloed Tieltenaar die op de Watewywijk woont, is economist van opleiding en werkt als financieel en ICT-directeur bij de Vlaamse Onderwijsraad.

Hij is ook erg muzikaal: hij speelt saxofoon bij Vermaak Na Arbeid en in de jazzcomboklas van de Tieltse academie. Van politiek was tot voor een paar maanden nauwelijks sprake in zijn leven, maar daar is nu duidelijk verandering in gekomen.

"Je gaat nadenken"

Filip, die getrouwd is met Thari Verloove, werd vorig jaar voor het eerst vader van een flinke dochter Lotte. "En dat doet toch wel iets met een mens", filosofeert hij. "Je gaat toch op een andere manier nadenken over de toekomst en je wil je kinderen zien opgroeien in een wereld die oké is. En dan zie je enerzijds onze regeringen aanmodderen met de kernuitstap, de gevechtsvliegtuigen of de stelselmatige afbouw van onze sociale zekerheid.

Anderzijds zie ik ook, terwijl ik dagelijks met mijn fiets naar het station rijd, hoe de leefbaarheid van onze stad achteruitgaat, iets wat ook heel duidelijk naar voren gekomen is in de peiling die uw krant een paar maanden geleden heeft gepubliceerd.

Uiteindelijk kwam ik tot het inzicht dat je daar langs politieke weg iets moet aan doen. En Groen bleek voor mij de partij die daar het best toe geschikt is, ook omdat ze op een eenvoudige manier heel duidelijk is in haar standpunten en communicatie. Ik heb me dan spontaan aangemeld bij de Tieltse afdeling, waar ik meteen bestuurslid werd, en vrij snel het engagement op mij nam om tweede te staan op de lijst. Een plaats die zeker kan leiden tot effectieve verkiezing (Groen doet het goed!), en als het zover komt, dan zal ik me voor 100% inzetten voor mijn mandaat", zegt Filip, die zich overigens volop gesteund weet door zijn vrouw.

Het Groenbestuur werkt ondertussen volop door aan het programma, dat in juni op de website komt, en aan de lijst. Of dat een volledige lijst zal zijn, dat weet Filip nog niet. "Ik vind dat op zich nu ook niet zo belangrijk, we willen vooral kwaliteit en engagement op onze lijst." (JRE)