30 April 2020

20.00u -
22.00u

Infoavond over échte groene stroom

Europahal , Generaal Maczekplein, 8700 Tielt

Ik doe mee!

"Groene stroom? Dat heb ik al lang!"

Maar is dat wel echt zo?

Veel energieleveranciers investeren niet of maar weinig in projecten waar hernieuwbare energie in België geproduceerd wordt. Toch bieden ze je een contract aan die je 100% groene stroom belooft. Dat lossen ze op door groene stroom certificaten uit het buitenland aan te kopen waar er een overschot is aan hernieuwbare energie. Met zo'n praktijken gaan we de broodnodige energietransitie in België natuurlijk niet vooruit helpen. Die energieleveranciers leveren je grijze stroom uit kernenergie en 'wassen het groen' met buitenlandse certificaten.

HLN.be, 24 december 2019: "Wantrouwen over wat écht groene stroom is neemt toe"

Benieuwd of jouw energieleverancier écht groene stroom aanbiedt die in België geproduceerd wordt? Je kan het zo checken op de Herkomstvergelijker van VREG of in het onderzoek van Greenpeace België.

De kans is groot dat de groene stroom die je verkocht wordt uit Ijsland, Noorwegen of Denemarken komt ..

Het goede nieuws is dat er energieleveranciers bestaan die wél echte groene stroom leveren, geproduceerd in België. Zij investeren in projecten van hernieuwbare energie.

Donderdag 30 april brengen we twee toppers naar Tielt die zich inzetten voor een duurzaam energiemodel voor Vlaanderen:

  • Jim Williame, algemeen coördinator Ecopower cvba, pionier in coöperatieve energie in Vlaanderen
  • Pieterjan Verhaegen, CEO Bolt Energie, pionier in aanbod lokale stroom

Zij lichten er hun projecten toe.

Wil jij je CO2-uitstoot op een eenvoudige manier verminderen, en zo ook bijdragen aan een koolstofarme en duurzame toekomst?

Informeer je dan over échte groene stroom, en beslis daarna zelf of je overstapt naar een andere energieleverancier.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.